Δράση ευαισθητοποίησης των μαθητών του 9ου Δημοτικού σχολείου Αλίμου για την παγκόσμια ημέρα ζώων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΡΑΣΗ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 9ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΛΙΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα των ζώων Παρασκευή 4 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Αλίμου , φιλοζωϊκή εκδήλωση με τη συνεργασία της Ειδικής Γραμματείας για την Προστασία των ζώων συντροφιάς του ΥΠ. ΕΣ. , του Δήμου Αλίμου, της Δ΄ Διεύθυνσης Π.Ε. Αθήνας και της Πανελλαδικής Φιλοζωϊκής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (Π.Φ.Π.Ο), με στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών, την προαγωγή της φιλοζωίας και την καλλιέργεια πνεύματος σεβασμού και δικαιωμάτων των ζώων.
Συγκεκριμένα έγινε παρουσίαση τεσσάρων ( 4 ) σκύλων εργασίας δηλαδή εντοπισμού ναρκωτικών ουσιών, έρευνας και διάσωσης , βοηθείας και θεραπείας , συνοδείας ατόμου με προβλήματα όρασης καθώς κι ενός σκύλου που διασώθηκε κατά τις πρόσφατες πυρκαγιές στην Αττική, οι οποίοι μοιράστηκαν τις δικές τους ιστορίες κι εμπειρίες ζωής με τους μικρούς μαθητές.
Οι διαδραστικές παρουσιάσεις στοχεύουν στην προαγωγή της υπεύθυνης κηδεμονίας, της αξίας στις σχέσεις ανθρώπου και ζώων συντροφιάς και του δεσμού που αναπτύσσεται όταν πλέον εκείνα αποτελούν αναπόσπαστα μέλη μιας οικογένειας.
Με κεντρικό μήνυμα « Μικρά είτε Μεγάλα Ζώα. Τα αγαπάμε εξίσου όλα »η σχολική εκδήλωση ολοκληρώθηκε με αναμνηστικές φωτογραφίες και συμβολικά δώρα προς τους μαθητές , ενώ με μέριμνα του Δήμου Αλίμου, ενός Δήμου με μεγάλη φιλοζωϊκή δράση συγκεντρώθηκαν τροφές για τα αδέσποτα ζώα.
Οι δράσεις και οι ενέργειες της 4ης Οκτωβρίου αποβλέπουν στην ευαισθητοποίηση , τη συγκίνηση και την έμπνευση των μικρών μαθητών αλλά και όλων των πολιτών , ώστε να συμπεριφέρονται σε όλα τα ζώα με τη συμπόνια, τον σεβασμό και την αξιοπρέπεια που δικαιούνται.
Η 4η Οκτωβρίου δεν αποτελεί μέρα γιορτής αλλά μία ημέρα αφύπνισης όλων μας!