7o Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας Erasmus+ Σεμινάριο επιμόρφωσης στην Φλωρεντία

Το 7ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας πραγματοποίησε ομαδική κινητικότητα 4 εκπαιδευτικών στο πλαίσιο του σχεδίου Erasmus + 2023-1-EL01-KA122-SCH-000142300 - ΒΕΛΤΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ στον οργανισμό Europass Teacher Academy στην πόλη Φλωρεντία της Ιταλίας.
Το σχέδιο υλοποιήθηκε με την χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω της Εθνικής Μονάδας (ΙΚΥ) και τηρήθηκαν όλοι οι κανόνες για την ασφαλή μετακίνηση μας.
Συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί : Λεωνίδας Σούλτος - Διευθυντής , Ελένη Ηλιοδρομίτη ΠΕ70 –Υποδιευθύντρια ,Μαρία Ευαγγελινού –ΠΕ05 και Ρούλα Συρόγιαννη ΠΕ06.
Η επιμόρφωση « ICT Tools for a Creative and Collaborative classroom” στην οποία συμμετείχαν 15 εκπαιδευτικοί από Ελλάδα, Πολωνία και Λιθουανία , διήρκεσε μια εβδομάδα από 24 έως 29 -6-2024 με γλώσσα επικοινωνίας την Αγγλική.
Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για διαδικτυακά εργαλεία τα οποία διευκολύνουν τον σχεδιασμό μαθημάτων με ενεργή εμπλοκή των μαθητών , ενθαρρύνουν την συνεργατική και δημιουργική μάθηση και διευκολύνουν την συμμετοχή μαθητών με διαφορετικές ικανότητες. Είχαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν διδακτικό περιεχόμενο με το καθένα από τα εργαλεία και να αξιολογήσουν τα δυνατά και αδύνατα σημεία τους ώστε να γνωρίζουν πώς να τα ενσωματώνουν στην καθημερινή διδακτική διαδικασία.
Συγκεκριμένα στη διάρκεια του σεμιναρίου γνώρισαν και πειραματίστηκαν με εργαλεία όπως τα : Nearpod, Plickers+, Eduade , Magic Canva και Slido καθώς και με τα εργαλεία AI : Chat GPT, Gemini, Copilot, Gamma+ και Suno.
Κατά την διάρκεια της διαμονής μας στην Φλωρεντία είχαμε την ευκαιρία να εξερευνήσουμε αυτή την υπέροχη μεσαιωνική πόλη, την περιοχή Chianti της Τοσκάνης και να θαυμάσουμε κάποιους από τους θησαυρούς στα μουσεία Uffizi και Palacio Pitti.