Στο 1ο παγκόσμιο Τeens Athens Democracy Forum η Μαριάννα Μιχαηλίδου, μαθήτρια του Αριστοτελείου Κολλεγίου

Η Μαριάννα Μιχαηλίδου, μαθήτρια της Β’ τάξης του Λυκείου του Αριστοτελείου Κολλεγίου προσκλήθηκε στο Forum και συμμετείχε, έχοντας ενεργή παρουσία.

Από τις 27 έως τις 29 Σεπτεμβρίου 29 έφηβοι από όλο τον κόσμο μοιράστηκαν τις απόψεις και τις προτάσεις τους για καίρια παγκόσμια ζητήματα που καθορίζουν την εκπροσώπηση των νέων και την ουσιαστική συμμετοχή τους στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων.

Το Teens Athens Democracy Forum, ένα πρόγραμμα που διεξάγεται για δεύτερη φορά πιλοτικά (με πρωτοβουλία των Teens for Democracy και σε συνεργασία με την Unicef Greece, τις New York Times και τον Συνήγορο του Παιδιού) και παράλληλα με το Athens Democracy Forum που απευθύνεται αποκλειστικά σε ενήλικες από ολόκληρο τον κόσμο. Για το φόρουμ αυτό ταξίδεψαν στην Αθήνα περίπου 30-35 νέοι (ως 17 ετών) τόσο από την Ελλάδα όσο και από άλλες  χώρες (Εσθονία, Γαλλία, Ρουμανία, Αρμενία, Κύπρο, Βόρεια Ιρλανδία) προκειμένου να συζητήσουν κάποια από τα πιο φλέγοντα ζητήματα της εποχής μας.

Οι εκπαιδευτικοί του Αριστοτελείου Κολλεγίου συγχαίρουν την Μαριάννα Μιχαηλίδου και εύχονται να βιώσει ανάλογες εμπειρίες και στο μέλλον.