3D printing  VS  Covid-19

3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ 3D printing  VS  Covid-19

Μέσα από την προσπάθεια για εφαρμοσμένη χρήση της γνώσης, με σκοπό την παραγωγή ή την παροχή νέων διαδικασιών, υπηρεσιών και βελτιωμένων προϊόντων, το 3ο Γυμνάσιο Ελευσίνας έχει ενσωματώσει στις δραστηριότητές του την  τρισδιάστατη (3D) εκτύπωση. Μια τεχνολογία που εξελίσσεται συνεχώς και γίνεται όλο και πιο διαδεδομένη. Στόχος είναι οι μαθητές  να μάθουν να την χρησιμοποιούν  και να γνωρίσουν τις εφαρμογές της στα διάφορα επιστημονικά, κοινωνικά και επαγγελματικά πεδία.

Οι εξελίξεις στον χώρο της υγείας έδωσαν την ευκαιρία στο σχολείο να αναπτύξει κοινωνική δράση χρησιμοποιώντας τον 3D printer που διαθέτει.

Έτσι αποφάσισε να συμμετάσχει εθελοντικά στον αγώνα κατά της πανδημίας Covid-19 σε συνεργασία με την e-Nable Greece , την Hellas COVID19 3D Printing Supplies,  και την  3DHUB.gr εκτυπώνοντας  ένα κομμάτι της ασπίδας προστασίας προσώπου που θα χρησιμοποιείται από το νοσηλευτικό προσωπικό (έχει ήδη εκτυπωθεί και αποσταλεί η πρώτη παρτίδα από 30 κομμάτια). Το επόμενο project θα είναι η εκτύπωση hands-free πόμολων για το ίδιο το σχολείο.
Οι 3D εκτυπώσεις γίνονται στο εργαστήριο πληροφορικής του σχολείου και θα συνεχιστούν για όσο καιρό χρειαστεί.