Έκθεση Μαθηματικών και Τέχνης “Πάντα κατ’ αριθμόν γίγνονται” 31 Οκτωβρίου – 30 Νοεμβρίου 2018 Ελληνογερμανική Αγωγή

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρία και η Ελληνογερμανική Αγωγή σε συνεργασία με το Τμήμα Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Bayreuth, συμμετέχοντας στον εορτασμό του 2018 ως έτους Μαθηματικών από το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων και τιμώντας παράλληλα την επέτειο των 100 χρόνων από την ίδρυση της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας, έχουν την χαρά να φιλοξενούν την έκθεση “Πάντα κατ’ αριθμόν γίγνονται” του Eugen Jost η οποία αποτελείται από 35 μοναδικούς πίνακες ζωγραφικής που παρουσιάζουν μαθηματικά φαινόμενα και προβλήματα αλλά ταυτόχρονα αφηγούνται την ιστορία της εξέλιξης της μαθηματικής επιστήμης από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Ο Eugen Jost, με αφορμή την παρουσίαση της έκθεσης στη Αθήνα έχει σχεδιάσει 10 πίνακες που αναφέρονται στην άνθιση της μαθηματικής σκέψης στην Αρχαία Ελλάδα και φιλοδοξεί να παρουσιάσει το σύνολο του έργου του στους Έλληνες μαθητές.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στις 31η Οκτωβρίου 2018 στις 8.00 μμ στις εγκαταστάσεις της Ελληνογερμανικής Αγωγής στην Παλλήνη, ενώ η έκθεση θα είναι ανοικτή στο κοινό μέχρι και την 30η Νοεμβρίου στην Ελληνογερμανική Αγωγή.

H έκθεση θα είναι καθημερινά (Δευτέρα με Παρασκευή, 9.00 με 14.00) ανοικτή σε επισκέψεις σχολικών τάξεων Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, με ξενάγηση από εκπαιδευτικούς που θα έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα για να ξεναγήσουν τους μικρούς μαθητές και να τους παρουσιάσουν τον εκπληκτικό κόσμο των Μαθηματικών και της Τέχνης των χρωμάτων. Η διάρκεια επίσκεψης είναι 1 ώρα και 30 λεπτά.

Για κρατήσεις σχολείων παρακαλούμε απευθυνθείτε στο 210.8176790 (Γιάννης Αλεξόπουλος) ή στο occ2018@ea.gr

Για περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση, μπορείτε να επικοινωνήστε με τον κ. Γιάννη Αλεξόπουλο (Ελληνογερμανική Αγωγή, 2108176790) ή να επισκεφτείτε τον ιστότοπο της έκθεσης στον σύνδεσμο: http://creations2018.ea.gr/exhibition/#project

Η έκθεση “Πάντα κατ’ αριθμόν γίγνονται” υποστηρίζεται από το ευρωπαϊκό έργο CREATIONS (http://creations-project.eu/) στόχος του οποίου είναι ο διδακτικός μετασχηματισμός, με την βοήθεια της τέχνης, σύνθετων επιστημονικών εννοιών και φαινομένων που συναντά κανείς σε μεγάλης κλίμακας ερευνητικά κέντρα, στο επίπεδο της σχολικής τάξης.