Μαθητές & Συναίσθημα. Πώς κτυπά σήμερα η καρδιά του σχολείου;

Το 1ο ΓΕΛ Κερατσινίου με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά διοργανώνει την Εκδήλωση-Συζήτηση με τίτλο “Μαθητές & Συναίσθημα. Πώς κτυπά σήμερα η καρδιά του σχολείου;, που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Μαΐου, ημέρα Τετάρτη, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου (Υψηλάντου 176, Κερατσίνι) στις 6.30μ.μ. .

Στην εκδήλωση θα παρουσιασθούν τα αποτελέσματα εκπαιδευτικής έρευνας, που έγινε σε αντιπροσωπευτικό δείγμα του μαθητικού πληθυσμού, με επιστημονικό υπεύθυνο τον δρ.Μακρίδη Γιώργο, κοινωνιολόγο. Μερικά από τα ερευνητικά ερωτήματα που περιλαμβάνει η έρευνα είναι: Ποια είναι τα συναισθήματα (θετικά και αρνητικά) που έχουν οι μαθητές για το σχολείο; Ποια είναι η συνολική εκτίμηση των μαθητών για το σχολείο και κατά πόσο επηρεάζει αυτή τα συναισθήματά τους; Πώς συνδέεται η εξωσχολική δραστηριότητα των μαθητών με τη λειτουργία του σχολείου; Ποια είναι η εκτίμηση των μαθητών για τις δραστηριότητες στο σχολείο και κατά πόσο επηρεάζουν τη στάση τους; Πού αποδίδουν ευθύνες οι μαθητές για τα αρνητικά του σχολείου; Πώς φαντάζονται το “ιδανικό σχολείο” και τι περιλαμβάνει αυτό;"

Θα μιλήσουν: Μακρίδης Γιώργος κοινωνιολόγος-ερευνητής, Κανάκη Αναστασία ψυχολόγος-κοινωνική υπηρεσία Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Μουμούρης Νίκος Δ/ντής ΔΙΔΕ Πειραιά, Τζαμαργιάς Τάκης Καθηγητής ΕΚΠΑ - Σκηνοθέτης, Σαραντίδης Μπάμπης φιλόλογος, Πατίδης Ηλίας Πρόεδρος ΕΛΜΕ Πειραιά, Δρόσου Νατάσα Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων και μέλος της Ένωσης Συλλόγου Γονέων Δ.Κερατσινίου-Δραπετσώνας